Bir WordPress sitesini yedeklemek için tonlarca seçenek vardır, ancak bunların çoğu, yazılım veya kodlama gibi şeyler söz konusu olduğunda daha fazla bilgi gerektirir. WordPress’in en büyük çekiciliği kullanım kolaylığıdır, bu nedenle yedeklemeler de kolay olmalıdır.
Bu yazıda, bir WordPress web sitesini yedeklemenin en kolay yollarını paylaşacağım.
Neden WordPress Sitemizin Yedeğini Tutarız?
Sitenizin bir kopyasına ihtiyaç duymanızın nedenleri şunlardır:
- Bilgisayar korsanları tarafından kötü amaçlı kodlamalar
- Üçüncü taraf eklenti/tema satıcılarından hatalı kodlama
- Sunucu hataları
- Önemli dosyaların yanlışlıkla silinmesi
- Siteyi bir sunucudan diğerine taşıma
- Verileri önceki çalışan bir kopyaya geri yükleme
Verilerinizin kişisel bir yedeğini tutmak, bir şeyler ters giderse, web sitenizi geri yüklemek için bir web barındırıcısı veya üçüncü tarafla iletişim kurmak için beklemek zorunda kalmamanızı sağlar.
Örneğin, kritik bir hata yapıldığını ve bunun sonucunda web sitenizin artık ziyaretçiler için yüklenmediğini varsayalım. Bu, web sitenizin çalışmasını durduracak ve size binlerce dolarlık satışlara mal olabilir. Web sitenizi geri yüklemek başarı için çok önemlidir.
Bir web sitesini bozuk durumda bırakmak, arama motoru sıralamalarınızı da etkileyebilir. Sonuçta, Google bozuk web sitelerini yüksek derecelerde sıralamaz. Bu nedenle, yedeklemenize anında erişime sahip olmak iş için iyidir.
WordPress Sitenizin Yedeğini Tutmak için Eklenti Kullanabilirsiniz
WordPress web sitenizin yedeğini manuel olarak ta oluşturabilirsiniz , ancak bunun birkaç dezavantajı vardır. Birincisi, manuel olarak yaparsanız bir gün unutabilir ve o gün sitenizin başına bir şeyler gelebilir ancak web sitenizin yedeklerini bir eklenti ile alırsanız her şey otomatik olacağı için asla zor durumda kalmazsınız!
Neyse ki, WordPress’te yedekleme söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz bir sürü eklenti var. Bulabildiğim en iyi eklentilerden bazıları:
1- Backup Guard Eklentisi

Backup Guard ile sisteminizi, belirlediğiniz bir programa göre dosyaları otomatik olarak kaydedecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Eklenti ayrıca dosyaları doğrudan bilgisayarınıza indirmenize izin verme yeteneğine de sahiptir. Bu, sitenizi bir platformdan diğerine taşıma zamanı geldiğinde yardımcı olabilir.
Backup Guard ayrıca Google Drive ve Dropbox gibi Bulut tabanlı araçlarla entegrasyon yeteneklerine de sahiptir. Dikkat çeken diğer özelliklerinden biri de yedekleme veya geri yükleme bittiğinde gönderdiği e-posta bildirimleridir.
2- UpdraftPlus Eklentisi

Bulut sistemleriyle entegrasyon söz konusu olduğunda, UpdraftPlus mevcut en çok yönlü eklentilerden biridir. Yedekleri birçok farklı Bulut tabanlı sisteme yükleyebilen bu araç, çeşitli stratejilere uyabilir.
Dosya ve veritabanı yedeklemelerini istediğiniz zamana göre ayarlayabilirsiniz. Başarısız olan yedeklemeler, işlem tamamlanana kadar otomatik olarak devam ettirilecek veya yeniden denenecektir. İşte bu yüzden 3 milyondan fazla aktif yükleme ile en popüler yedekleme eklentisidir.
3- BackWPup – WordPress Backup Eklentisi

Kullanmayı düşünmeniz gereken başka bir güç merkezi BackWPup eklentisidir. Bu eklenti otomatik yedekleme zamanlamasını destekler ve hatta dosyaları bir zip formatı kullanarak doğrudan bilgisayarınızda depolayabilir. Ayrıca Dropbox gibi daha yaygın depolama yöntemlerini de destekler.
Pro sürümüne yükselttiğinizde eklenti gerçekten parlıyor. Bununla, yedekleme depolama alanınız tehlikeye girerse kimsenin web sitesi verilerinize erişememesi için yedekleme dosyalarınızı şifreleyebilirsiniz. Bu, önemli fatura bilgileri içinde depolandığında inanılmaz derecede önemlidir.
4-Backup Staging Eklentisi

Ücretsiz bir bulut depolama yedekleme eklentisi arıyorsanız, Backup & Staging’den başkasına bakmayın . Web sitenizin düzenli yedeklemelerini planlayabilir ve bunları bulut sunucularında saklayabilirsiniz. Ve yedeklemeye erişiminiz konusunda asla endişelenmenize gerek yok.
7/24 kullanılabilirler ve web sitenizi başka bir sunucuya taşımanın en iyi yollarından biridir. Tek yapmanız gereken eklentiyi yeni sunucuya yüklemek ve tek bir tıklamayla yedeklemenizi buluttan indirmek.
5- WPvivid Backup Eklentisi

Hepsi bir arada bir yedekleme ve taşıma aracı mı arıyorsunuz? Öyleyse, Yedekleme ve Taşıma eklentisi tam olarak aradığınız şeydir. Bu araç, ücretsiz planlanmış yedeklemeler sunar ve web sitenizi yalnızca birkaç tıklamayla yeni bir sunucuya taşımanıza yardımcı olur.
Yedeklerinizi Dropbox, OneDrive, Google Drive ve daha fazlası gibi en güvenilir veri depolama sitelerine otomatik olarak göndermeyi destekler. Bu aracın benzersiz bir yararı, medya kitaplığınızdaki kullanılmayan görüntüleri belirlemektir. Bu, web sitenizde yerden tasarruf etmenize ve yedeklemenize yardımcı olacaktır.
6- WP All Backup Eklentisi

Bu eklenti diğerleri kadar popüler olmasa da, WP All Backup , tek tıklamayla geri yükleme özelliğine sahip otomatik bir sistem sunar. Başka bir yerde kaydedilmiş dosyalara ihtiyacınız varsa, FTP sunucuları ve Dropbox ile entegre edilebilir.
Ayrıca, WordPress web sitenizi yeni bir konuma, etki alanına veya sunucuya aktarmayı kolaylaştırabilecek bir “Klonla” ve “Taşı” özelliği sunar. Ek bir bonus olarak, bu eklenti birden fazla WordPress kurulumunu yönetenler için çoklu site kullanımını destekler.
7- BackupWordpress Eklentisi

Dikkate alınması gereken bir diğer mükemmel eklenti BackUpWordPress . Beklediğiniz gibi, zamanlanmış yedeklemeleri destekler ve hatta birden çok zamanlamayı işleyebilir. Çok fazla kaynak kullanmaz, bu da onu paylaşılan bir barındırma ortamında harika kılar.
Bununla birlikte, eksik olan bir özellik, yedeklemenizi Dropbox gibi bulut tabanlı bir depolama sitesine aktarma yeteneğidir. Ancak, bir geçici çözüm olması için yedekleme tamamlandıktan sonra zip dosyanızı manuel olarak yükleyebilirsiniz.
Yorum Yap